ZELFMOORD

Ingezonden door Johannes

 

Mijn dochter kwam naar huis voor een begrafenis vanwege broeder P. in een jonge gemeente. Ze trok met hem regelmatig op en was met hem als kerklid goed bevriend.

P. hing zichzelf echter op in zijn appartement met een touw op 35-jarige leeftijd, hij was alleenstaand, had geen echte vriendin, was klassenleraar op het gymnasium, was enig kind en een kleinzoon in zijn familie. Oma en opa waren ook bij begrafenis.

Hij werd pas na 2 dagen ontdekt omdat hij een reis van 3 weken naar Amerika had geboekt met vrienden tijdens de vakantie maar niet verscheen. Hij bezocht als toerist met zijn vrienden de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Kort voor zijn dood ontmoette hij vele vrienden. Het was een heimelijk afscheid.

 

 Suïcideoorzaak verklaart MS-ziekte. (Multiple Sclerose)

Hoe moeten we op Aarde of aan gene zijde existeren? In welke situatie bepalen wij onze vrije keuze? Het ziekteverloop van P was überhaupt niet gevorderd. Dat stemt ons nog droeviger. Ongeveer 120 mensen kwamen naar de begrafenis. Moge de Heer zich over hem ontfermen.

Hoe moeten de kinderen uit zijn klas hiermee omgaan? Moge de Vader deze klasgenoten en aanhorige familieleden bijstaan.

 

PS: Als je een zelfmoordsignaal ontdekt bij iemand, geef dan het besproken boek door. Of die persoon dat boek leest, is zijn zaak. We zouden alleen vanuit de broederliefde moeten proberen de liefdestem van ons hart te volgen. Het kinderboek van een speciaal soort is vertaald in het Italiaans, Koreaans en er wacht nog een uitgever in Italië en Korea de vertaling af. Elk land kent dit zelfde probleem.

 

Dit boek roept op om het leven te waarderen en is geschikt voor alle leeftijden. Het maakt ook mogelijk om de andere wereld bewust te leven. Elk zesde hoofdstuk heeft een inhoudelijke basiskleur die overeenkomt met de inhoud en de tekst wordt vergezeld met delicate aquarelschilderijen. De lezer is ook getuige van alle glorieuze dingen die voor onze normale ogen gesloten zijn.

 

Boek:  Wat gebeurt er, als ik sterf? [‚Was passiert, wenn ich sterbe?‘]

                                      door Ulla Frank 

                                          [Duitstalig]

Een oproep tot leven voor lezers van alle leeftijden, 48 blz., gebonden, vierkleurig, EUR 18,80*, Bestelnummer.-Nr. 0912, ISBN-13: 978-3-7999-0260-1

 

Redactionele opmerking: het thema ZELFMOORD wordt uitvoerig in de NIEUWE OPENBARING van Jakob Lorber beschreven – GJE - boekdeel 4, hoofdstuk 151. 

 

UpToDate 2023-2024