Innerlijke zelfbeschouwing

 

’Oefenen in de innerlijke zelfbeschouwing’ staat gelijk aan een echte sabbatviering! Dat zegt onze Schepper in deze tijd tegen ons, maar ook tweeduizend jaar geleden zei Hij dat tegen zijn leerlingen!’ - ‘Want waarlijk, Ik zeg je: Er is voor een mens niets heilzamer dan zo nu en dan zichzelf innerlijk te onderzoeken! Wie zichzelf en zijn krachten ontdekken wil, moet zich meerdere malen zelf onderzoeken en innerlijk bekijken’.

 

                                               Nazareth foto

                                                                                                                                                         

'Denk in stilte actief na over je doen en laten, over de je welbekende wil van God, en of je deze hebt opgevolgd tijdens de verschillende periodes van je leven. Op deze manier heb je je innerlijk onderzocht en daardoor bemoeilijk je het binnendringen van de satan in jezelf steeds meer. Want deze probeert met al zijn energie de innerlijke zelfbeschouwing van de mens, door middel van allerlei nietszeggende begoochelingen te ver­hinderen’.

 

‘Als de mens eenmaal door oefening wat vaardigheid heeft verkregen in de beschouwing van zijn innerlijk, dan ontdekt hij in zichzelf ook gemakkelijk en heel snel, welke valstrikken de satan voor hem heeft opgezet, en dan kan hij deze behoorlijk onklaar maken en vernietigen en tijdig maatregelen nemen tegen alle toekomstige valsheid van deze vijand. Dat weet de satan maar al te goed en daarom is hij zo ijverig mogelijk bezig om de ziel zelf met allerlei naar buiten gerichte begoo­chelingen af te leiden, en onderhand heeft hij dan niet veel moeite om onzichtbaar voor de ziel allerlei vallen uit te zetten, waarin zij tenslotte zo verstrikt raakt, dat ze dan niet meer tot zelfbeschouwing kan komen, en dat is heel erg’.

 

‘Daardoor wordt de ziel steeds meer gescheiden van haar geest en kan zij deze niet meer opwekken, en dat is in de mens dan al het begin van de tweede dood. Je weet nu waaruit de innerlijke zelfbeschouwing bestaat. Doe van tijd tot tijd in stilte zo'n oefening en laat je intussen door geen uiterlijke gebeurtenis storen! Want de satan zal zeker niet nalaten om je af te leiden met het een of andere spektakel van buitenaf. Bron GJE1-224 [8-14] en 1-166, 224

 

                                                                               Jesus 2030

 

 

UpToDate 2024-2025