Als Jesus seine Lehrtätigkeit uns Wirksamkeit begann und sich als Sohn Gottes zu erkennen gab, wurde er von den meisten abgelehnt. Wer ihn aber annimmt, wird von Gott bevollmächtigt, ein Gotteskind zu sein.

Waar twee of drie in Mijn naam verzameld zijn, daar ben Ik in hun midden.

Mattheus 18,20

Zoals beloofd, is de Heer midden onder degenen, die in Zijn naam verzameld zullen zijn en over Hem spreken en met Hem bezig zijn.

We mogen steeds daarop blind vertrouwen, dat Hij ons alles wil geven, wat we nodig hebben en wat voor ons het beste is.

 
 

https://ci5.googleusercontent.com/proxy/NoUTUdtQoKPlku0OSb9ALMrdolWQs05-sPailAWEMi7VaZ_tXx_m3yhroGFGbGWYMXs-uw5inTsERuenuZEQfqY-GN01raV_59Lt2K1m1G27=s0-d-e1-ft#http://www.tagesleitzettel.de/bibellese/mailpics/frage1.gif

Vraag: Is bij de Heer dan vooral het grote aantal mensen belangrijk, zodat Hij met Zijn tegenwoordigheid bij ons kan verblijven?

https://ci4.googleusercontent.com/proxy/WvAZ1Gtqafk5Rq_59bvC5OWPaWMeB-bcx_98E4PWyldKGJCz9uOqzkFztWUx3s5Ny9xa83y346GAQz3lRbIrdyMRbxfheyoENtZtCl3fBew=s0-d-e1-ft#http://www.tagesleitzettel.de/bibellese/mailpics/tipp1.gif

Voorstel: Nee, de Heer trekt slechts de harten van de mensen aan. Al degenen, die zich oprecht in Zijn naam verzamelen, die mogen er zeker van zijn, dat zij in de gemeenschap met de levende Heer vertoeven.

 

Zie verder:  http://meister-eckhart.ning.com/?xg_source=msg_mes_network

www.zelfbeschouwing.info