Hebreeuwse interpretatie over voeding

Het Latijnse woord voor dikke darm is COLON en het kan gesplist worden in CoL-N. Vanuit het Hebreeuws is de letterlijke betekenis: ‘werking van het inhoudelijk omvattende’. In dit verband denken we aan de TOVERKOL, die a.h.w. alles tevoorschijn kan toveren. Een kleine maar serieuze woordspeling brengt ons naar het woord ‘kolen’ als broodnodige brandstoftoevoer in de dikke darm (Ned. analoog woord: colonne!) Kolen, het brandstofvoedsel voor de dikke darm. De spijsvertering vindt plaats in het binnenste van het maagdarmstelsel. In de bron wordt de beweging op gang gebracht. Maag en darmen liggen als het ware ter hoogte van een boomstam. Wanneer wij van onze buik een afgod maken, dan leven we slechts in de schaduwzijde van onze eigen beelden en eigen interpretaties. Dan leven wij een slangenleven, dat kan resulteren in een eigen ‘val’. Wanneer wij echter onze buik gebruiken in de zin van een noodzakelijke opname van voeding, dan zal de taille - of de lendenafmeting de juiste verhouding weergeven via de rug en een positieve stempel drukken op onze ik-kracht. De Hebreeuwse woorden van maag en darmen zijn:

 

Maag              QeBaH

Graan            QeB

                       

Darm              MYaJ

Mesthoop          YJ             
 

De letter M in het Hebreeuws betekent ‘van’ of ’door’: dus ‘van de mesthoop’. In feite neemt de mens de dood (de mest) in zich op. Het is noodzakelijk dat er een uitscheiding plaatsvindt, dat ook weer vruchtbaar maakt voor een andere situatie.

 

Dikke darm   K o L o N

Alles            K o L

 

Izebel                         AIZBL

Aardbodem               HaDaM

Onrein, smaak        Taa’Ma

 

De ontlasting daalt als mesthoop af naar de aardbodem via de endeldarm, waar alle afval wordt afgescheiden. De Bijbelse Izebel betekent ‘mesthoop’. Smaak en onrein hebben in de Hebreeuws dezelfde waarde en deze zijn identiek. Deze ongebruikelijke beschouwing werpt misschien meer licht op voedsel. (gedeeltelijke bron: Jakob Lorbers geschriften)  

 

UpToDate 2023-2024