Een halfuur kleurenlicht is bijna als één dag vertoeven in de tropenzon

 

Door het indringen van de kleur- en lichttherapie krijgt de lichtbestraling een grote dieptewerking zonder dat daarbij een overbelasting van de huidoppervlakte optreedt. Elke bestraling wordt bovendien goed verdragen. De bijzondere aard van de kleurbestraling maakt een buitengewone hoge dosering mogelijk, zelfs in korte tijd. Ze wordt bovendien nog ondersteund door om te schakelen op volwaardige voeding en door het secuur ontlasten van chemische afstoffen. De meeste problemen die door het zonlicht veroorzaakt kunnen worden zijn vaak te wijten aan de a-straling met ziektegevolgen zoals zonneallergie, astma, neusholteontsteking, voorhoofdsholteontsteking, poliepbloedingen, sluimerende tuberculeuze processen en ongewenst aanwakkeren van tumoren. Bij de lichtkleurentherapie worden buitengewone resultaten geboekt; in veel gevallen treedt genezing of verbetering op.

 

Dieptewerking met warm kleurenlicht

De bestraling met licht- en kleuren (wel te verstaan therapie met eichotherm) komt in grote trekken overeen met het zonlicht aan de evenaar. De bestralingstijden hangen samen met het dagverloop. Eén uur van de dag correspondeert met circa twee minuten bestraling. Veertig minuten bestraling komt dus overeen met één tropendag. Hierbij komen de voor- en nabestralingsfasen (heloranje breedbandspectrum) aan bod. De hoofdbestraling heeft overeenkomst met de middagzon. Het eigenlijke genezingsproces in de vorm van de fotochemische afweer voltrekt zich bij de uvbc-bestraling en gecombineerd met het noodzakelijke heloranje stralingsspectrum.

 

Ernstig zieke mensen krijgen een aangenaam gevoel bij deze veertig minuten warme lichtbestraling. Aansluitend treedt dikwijls een diepe slaap in, zelfs vierentwintig tot zesendertig uur na de behandeling. Vaak reageren nieren en darmen spontaan met een verhoogde orgaanfunctie. De lichtbestraling is in staat een totale omschakeling te bewerken. De therapie kan gecombineerd worden met andere zinvolle therapieën voor een optimale werking. Er is een nog betere uitwerking van biologische en homeopathische middelen te verwachten. Het verdient aanbeveling om na een lichtbestraling zich gedurende twintig minuten warm aan te kleden en een warme kruidendrank te nemen.

 

UpToDate 2023-2024