De huid van een varken en de mens

 

Het bindweefsel van een varken heeft veel overeenkomsten met dat van een mens. In juli 1983 kon ik (GH) in de anatomische kliniek van Keulen duidelijk de overeenkomst zien tussen varken en mens. Zelfs de huid van een huisvarken heeft veel menselijke overeenkomsten. Varkensvlees schijnt dezelfde smaak hebben als dat van een mens. Met betrekking tot dit onderwerp wordt naar de grote menseneters Hamann en Kuersten verwezen. In de Eerste Wereldoorlog werd er een massamoordenaar in Berlijn ontdekt, die vlees van vermoorde vrouwen tot consumptievlees verwerkte. Zelfs recent was er nog iemand in Berlijn, die ook mensenvlees at. Een Papoea uit Nieuw-Guinea verontschuldigde zich, nadat hij zijn vrouw en dochter had opgegeten, dat het hem zo lekker smaakte. Van kanabalisme is bekend, dat mensenvlees naar varkensvlees smaakt. Kinderen die veel varkensvlees eten, hebben dikwijls ontstoken en opgezwollen klieren. Later kunnen op die plekken fistels ontstaan. Het is net of zulke kinderen op een klein varken lijken, wat betreft de gezichtsuitdrukking. Het biggetje in het Duits luidt ´Ferkelchen´, in het Latijn ´scrophula´ en het moedervarken ´scropha´. Vandaar de benaming: ‘scrophulose’ of ´scrophularia’.

 

Een pasgeboren varken groeit tot zes maanden op in een groot dik vadsig zwijn, dat met hormonen gevoederd wordt. Zo’n dier, eigenlijk bedoelt voor het slachthuis, bestaat uit weinig spieren en weinig botten, maar heeft veel bindweefsel, bloed en organen. De natuurgeneeskunde adviseert matig te zijn met het eten van varkensvlees, worst en ham. Vaak zeggen de mensen: ‘Maar dokter, het smaakt zo lekker!’ Er is een verslaafdheid aan varkensvlees. Men bedenkt alle mogelijke verontschuldigingen om varkensvlees te eten en wuift alle bedenkingen volledig weg zoals alcoholici en rokers dat ook doen. Heeft men eenmaal het eten van varkensvlees de rug toegekeerd, dan zal later de geur van varkensvlees onaangenaam worden. De geur zal dan voorkomen als van een niet-geleegde asbak op een vroege ochtend.

 

Varkens worden niet oud en mogen ook niet langer dan zes jaar leven, omdat volgens deskundigen het gevaar onvermijdelijk aanwezig is om kankercellen te krijgen. Het varken heeft veel gemeen met de mens en het is zeker, dat het varken het negatieve beeld van de mens is. Niet elk mens beschikt over voldoende vuur om gegeten varkensvlees in zijn lichaam om te zetten. Volgens de natuurgeneeskunde kan het lichaam varkensvlees niet aan. Het lichaam reageert dan met ontstekingen en maakt een uitlaatklep in de vorm van ontstekingen als noodzakelijk kwaad als ook vetdelen in bindweefsel, waarvan men dikker wordt.

 

Men kan gemakkelijk wennen aan varkensvlees. Te veel consumeren van varkensvlees geeft cilinderachtige ontwikkelingen van het bovenlichaam. Ham eten geeft dikke benen en armen. Varkenspooteters krijgen vaak zweren aan de onderbenen. Als de maat vol is en het lichaam geen andere mogelijkheden meer ziet, zal het lichaam zichzelf dwingen om ´vuur´ aan te wakkeren in de vorm van een ontsteking. Wanneer zulke ontstekingen worden onderdrukt door antibiotica, komen ze vaak terug in een andere en meestal bozere vorm zoals kanker.

 

UpToDate 2023-2024