Sleutelwoorden periode Jezus

 

·         Jezus als kind had Zichzelf ook te schikken volgens de wet van Mozes, door eerst het Goddelijke in Hem op te wekken, net als iedere mens Hem in zichzelf tot leven moet wekken.

      voornaamste patriciërs van Rome, wordt uit zijn ambt ontslagen en intern door Cyrenius verzorgd.

·         Cyrenius bezoekt Jozef en Maria op 20 maart 78 v. Chr. Hij heeft militaire verplichtingen. Het kindje Jezus, dat nu ruim een paar maanden oud is, Diens eerste woorden tegen zijn: ‘Maria, nu volg ik jou totdat je eenmaal Mij zult volgen!’

Het kindje Jezus zei, dat hij nog een vreselijke pijnlijke kroon moet dragen. Zo werd hij met hoofdluizen overdekt en daaraan is hij ook gestorven.

Victor Au­relius Dexter Latii. Deze verdronk op weg naar Delphi naar het zoeken van genezing voor de blindheid van hun dochter. Maar hij had nog een vrouw, een beeldschone Griekse slavin, die hij voor veel geld had gekocht: Eudokia, en die moest hij dan tegen zijn wil in, prijsgeven.

·         Het kindje Jezus zei tegen Cyrenius: Zon, maan sterren en deze wereld, ze zullen vergaan: Als een kleed zullen ze verouderen en verteren, maar Mijn woorden zullen nooit ver­gaan!

www.zelfbeschouwing.info