Pyramiden

 

                                                    ontvangen door Helmut uit  Austria

 

In het Lorberwerk legt Jezus uit, dat de oude Egyptenaren de binnenkant van de mens konden zien en daarom de piramides als een kopie van de menselijke hersenen bouwden – welke ook een piramidevorm hebben -  Want 'pyramidi' betekent 'geef me wijsheid'.

 

De Lorbervrienden bevonden zich nu in een dilemma: deze heel kleine hersencellen in het hoofd zijn namelijk driehoekspiramides, terwijl de oude wijzen in Egypte vierhoekige piramides oprichtten. Waarom deze fout? Wat is er aan de hand?

 

                                               Infoservice Alzheimer und Demenz

 

Een Lorberexpertin genaamd Edit Mkeleitis [niet op het webnet vindbaar - Red.] had toen jaren geleden de inspiratie ontvangen, dat de Egyptenaren daar een geheel andere menselijke dimensie hadden ingebouwd. Daarmee waren de Lorberaanhangers gerustgesteld, en de 'fouten' werden ontruimd.

 

Of deze verklaring ook andere Lorbervrienden tevreden had gesteld, kan niet worden bevestigd. Maar het ziet eruit als een verlegenheidverklaring. Bij het lezen over de hersentheorie, die Jezus aan Zijn discipelen gaf, ontvouwde deze kwestie zich heel gemakkelijk, zonder ‘een verlichting’ nodig te hebben. Want Jezus verklaart namelijk, dat deze hersenpiramiden op alle VIER vlaktes worden beschreven en beschikbaar zijn voor de ziel om er naar te kijken.

 

Dus op de drie oppervlakten en ook op de grondvlakte. De Egyptenaren konden hun piramides echter niet zwevend in de lucht bouwen zoals de miljarden hersenpiramides in het menselijk brein, daarom moest dit vierde vlaktegebied, dat verborgen op de grond was, zou al zijn vierhoekige piramides bouwen om eveneens vier piramides te bouwen met vier beschrijfbare oppervlakken. We hebben alle reden om ons te verheugen, te mogen leven en te zeggen tegen de Schepper: 'Goede Vader'. We hebben toch een vader die de enige Liefde Zelf is. Hij houdt meer van ons dan wij van onszelf, dat is zeker!

 

                        grote versie

 

 

 

UpToDate 2023-2024