Oorlogen

 

JEZUS zei: ´Er zal van alles zijn als kool en rapen onder elkaar: oorlog met veren, oorlog met lege zakken, oorlog met dieven en rovers, waarvan er in B. al vijfentwintigduizend zijn, die alleen leven van schelden, stelen, bedriegen, inbreken en roven. Dat is een zegen van het communisme! Dan echt oorlog met het zwaard, oorlog met ellende, oorlog met ontucht, oorlog met de duivel, oorlog met zichzelf, oorlog met moraal, oorlog met menselijkheid, oorlog met religie, oorlog met wereldse wijsheid en zelfs oorlog met de dood!

 

Wanneer deze ware meervoudige oorlog zal zijn uitgevochten, dan zal de maat genomen worden en zal alles kritisch en wiskundig gemeten worden, wat ieder mens mag hebben, eten en weten, wat hij mag spreken en wat hij mag schrijven. Dit is de vierkante maat die altijd driekwart van de cirkel weglaat. Dit zal de geleerde stelling zijn, maar het zal al snel een heel gewone oppositie vinden!

Uiteindelijk zal men een cirkel trekken en zichzelf en zichzelf alleen als het meest volmaakte beschouwen. - Dat zal de cirkel zijn! Maar Ik zal dan heimelijk Mijn vrijheid nemen en een einde maken aan zo'n dwaze cirkel - hoe - dat weet Ik heel goed! - Dat zal dan een einde zijn aan een uiterst dom liedje van deze generatie.

 

                                    https://m.media-amazon.com/images/I/61AdiqNg3EL._AC_SL1000_.jpg

Maar zie je niet hoe de noordelijke ijsbeer zijn tanden knarst op het ijs? Het zeehondenvlees spreekt hem niet meer aan. Hij begeert al lang het vee en de schapen van het zuiden. Spoedig zal hij zijn achterste tanden tot hoektanden hebben geslepen. Wee dan het vette vee en de vette schapen uit het zuiden! Ik zeg jullie, hun vet zal stremmen op de ijzige kusten van Siberië!

Zie, dit is iemand die niet bang is voor ganzenveren en dit wapen verafschuwt. Maar veel goud en zilver, veel ruiters en veel geweren en kanonnen zijn zijn zaken! Wee hem als hij zijn kamp verlaat! Ik zeg je, hij zal winnen door macht en tirannieke grootmoedigheid! En spoedig, zeer spoedig, zeer spoedig, als de runderen en schapen van het zuiden niet spoedig worden veranderd in leeuwen, dat wil zeggen in leeuwen van wijsheid en leeuwen van ware innerlijke kracht….´ [HiG.02_46.12.20,03 e.v.]

 

UpToDate 2024-2025