Neuraaltherapie

 

In dit verband dient de Duitse arts. Dr. med. Ferdinand Huneke te worden genoemd, die met zijn neuraaltherapie bekendheid heeft verworven. Huneke tracht met de neuraaltherapie de in het lichaam aanwezige verstopte energieophopingen te laten verdwijnen. Hij deed dit met behulp van impletolinjecties. Een ophoping in het dichte net van het autonome zenuwstelsel kan ter plaatse ontstaan door een litteken of door een ontsteking van een slecht verbetering op om aansluitend het genezingsproces ten einde te brengen. Men spreekt van het ‘secondefenomeen van Huneke’. Iemand die aan galstenen is geopereerd en sindsdien pijn heeft vóór het lozen van de urine, reageert gebit. Die kan opgeheven worden door mierenzuur met verdunde procainum, dus in homeopathische vorm. De elektrische stuwing wordt hierbij vereffend. Als de injectie precies op de goede plek wordt gegeven, treedt er een sterke goed op neuraaltherapie. Elk operatielitteken kan een stoornisveld zijn. Het afspuiten van een litteken kan genezing brengen van symptomen voor elk andere therapie. Ook infectiehaarden in tonsillen of aan de tandwortels in het lichaam kunnen een stoornisveld zijn.

 

Wat is neuraaltherapie?

De therapie kan veel uitsluitsel geven over het wel of niet behandelen van een kwaal. Een aangezichtsneuralgie kan na het afspuiten van de amandelen plots verdwijnen. Een zware chronische hoofdpijn na een behandeling van een galblaaslitteken. Hevig weer optredende buikpijnen met misselijkheid en overgeven na het afspuiten van een blindedarmlitteken. Het gaat om de punten van het vegetatief zenuwstelsel. Dat is het deel van het totale zenuwgestel dat zonder onze wil functioneert. De inwendige organen werken zonder het menselijk bewustzijn en zonder de menselijke wil. Hoe gezonder de mens, des te minder stoornissen maar hoe zieker, hoe meer ook blokkades. Een vrouw met sterke menstruatiestoornissen en tussenbloedingen wordt tweemaal in het reguliere circuit zonder succes gecuretteerd. Door de amandelen af te spuiten kan de behandeling aan het storingsveld snel worden genezen. Veel zieken, die aan het onderlichaam of aan de blinde darm meerdere malen geopereerd waren en daarna nog klagen over pijn, kunnen goede verwachtingen koesteren van een neuraaltherapeutische behandeling aan het corresponderende zenuwgebied van de mond.

Voor ieder orgaan is er een zenuwpunt. Zwangerschapsbraken in de eerste weken en maanden kan dikwijls niet door reguliere middelen onderdrukt of genezen worden, met neuraaltherapie wel. De baarmoeder is nog klein en kan niet op de maag drukken en de storing is uitsluitend het gevolg van nerveuze invloeden langs vegetatieve weg. Aan het einde van de zwangerschap komt braken bijna nooit voor, hoewel de baarmoeder dan groot is en echt op de maag drukt. Het maagorgaan heeft zich dit keer aan het vegetatief systeem weten aan te passen.

 

Wat is een vegetatief zenuwstelsel?

Vegetatie is het hele leven van de natuurlijke plantengroei in bossen, weiden en tuinen. Plantengroei voltrekt zich zonder de wil van enig levend wezen, in tegenstelling tot het dier, dat zijn instinct volgt en geleid door de vegetatie tot voeding, slaap en voortplanting. Zo ook de mens. Deze heeft een geest met een vrije wil en de keus tussen een gezond leven of ongezond leven. Het menselijk hart klopt dag en nacht zonder de wil daarvoor in te hoeven schakelen. Het spijsverterings- en urinesysteem werken evenals de inwendige klieren ook op deze manier. Een wekker van de wonderbaarlijk werkende chemisch technische vegetatieve klok laat alle achtentwintig dagen de menstruatie optreden bij de vrouw en na negen maanden de geboorte beginnen. Dit vegetatief systeem is te vergelijken met de elektriciteitsverzorging van een grote stad. Een kortsluiting (ziekte) veroorzaakt duisternis in een gedeelte of de gehele stad. De vegetatieve zenuwbanen in de mens zijn vele kilometers lang. Het storingsveld opzoeken en met neuraaltherapie beïnvloeden, is het gestelde doel. Het storingsveld vinden is een zaak van kunde en ervaring. Helaas ontbreekt het nog aan algemene belangstelling in het reguliere circuit, hoewel de therapie al een eeuw bekend is en vooral in Duitsland toegepast wordt.

 

 UpToDate 2023-2024