Toen ik de onvoorwaardelijke LIEFDE VAN JEZUS in mij zelf ontdekte

                                               Günter uit het Zwarte Woud [Dld]

 

                Afbeeldingsresultaat voor photo liebe jesu

 

"Toen ik de onvoorwaardelijke LIEFDE VAN JEZUS in mij zelf ontdekte, des te meer werd ik vrijer van angst, en des te rustiger en ontspannen kon ik in mijzelf zijn. Ik kon stoppen om te rennen, te zoeken en te jagen. Toen ik de onvoorwaardelijke LIEFDE VAN JEZUS in mijzelf ontdekte, begreep ik, dat alle ervaringen in mijn leven, ook de negatieve, een nut hadden, die mij gevormd hebben en mij lieten groeien.

 

Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS in mij zelf ontdekte, vond ik nederigheid, en ik begreep, dat ik niemand iets moet bewijzen, nog niet eens mijzelf. Ik stopte met het verlangen naar erkenning. Ik begreep, dat ik steeds zocht alleen maar naar liefde. Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS in mijzelf ontdekte, hield ik op om mij met anderen te vergelijken, om anderen vanwege hun anders zijn, te taxeren, te beoordelen en te veroordelen. Ik aanvaarde, dat mensen hun persoonlijke ontwikkeling hebben en deze gewoonweg beleven in de verschillende stadia. Ik heb geleerd, bij mezelf en in mijzelf te blijven. 

 

Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS in mijzelf ontdekte, begreep ik, dat alles één is, ook wanneer mensen niet altijd dezelfde mening hebben. Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS in mijzelf ontdekte, hield ik op daarover na te denken, wat anderen over mij denken of kon vertellen. Ik begreep, dat dát het belangrijkste is, hoe ik over mijzelf denk en of ik iedere ochtend in de spiegel kijken kan.

Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS  in mijzelf ontdekte, kon ik mijzelf en allen onvoorwaardelijk vergeven. Ik begreep, dat ik het meest ben gegroeid door mensen, die mij gekwetst hebben. Zij waren slechts de spiegel van mijn eigen zelf. Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS  in mijzelf ontdekte, vond ik de vrede in mij en mijn hart kon al het vergankelijke in vrede loslaten.

 

Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van het universum in mijzelf ontdekte, hield ik op te strijden. Ik begreep dat elk gevecht, leidt tot gebrek aan energie en krampachtig gedoe. Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS  in mijzelf ontdekte, hield ik op tegen iets te zijn. Ik begreep ten zeerste, dat ik de dingen, waar ik tegen ben, deze energie schenk. Ik dacht van nu af aan niet meer aan datgene, wat ik niet wil, maar alleen nog aan datgene, wat ik wil.

 

Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS  in mijzelf ontdekte, begreep ik, dat het universum zich met me bezighoudt, evenzo zorg draagt voor de vogels in de lucht. Mijn intuďtieve waarneming beweegt mij daarnaar toe, waar mijn plaats is, precies zoals de intuďtie de vogels daarheen laat vliegen, waar zij voeding vinden. Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS  in mijzelf ontdekte, kon ik de vogels weer horen sjilpen. Zij zongen opeens voor mij een complete symfonie. 

 

Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS  in mijzelf ontdekte, vond ik mijn liefde tot de natuur en alles wat is.  Ik begreep, dat ik niet boven de natuur sta, maar een deel van hun ben. 

 

Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS in mijzelf ontdekte, zocht ik het geluk niet meer in materiële dingen. Ik begreep, als ik met de materie meeloop, dat ik dan op zoek ben naar gevoelens. Ik begon materie te scheppen, die liefde doet ontstaan.  Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS  in mijzelf ontdekte, begreep ik, als ik denk wetend te zijn, dat ik in de kern onwetend ben. 

Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS  in mijzelf ontdekte, begreep ik, dat ik mij van al datgene moet loslaten, wat mij niet goed doet, want alleen zo kan er plaats ontstaan voor datgene, wat mij goed doet. 

 

Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS in mijzelf ontdekte kon ik  het masker afnemen en met mijzelf ook mijn fouten en zwaktes tonen, om mijzelf te laten zien wie ik ben. Ik realiseerde, dat ik goed ben, zoals ik ben. Alleen op deze wijze kan er energie vloeien. Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS  in mijzelf ontdekte, begreep ik, dat ook de negatieve gevoelens tot mijn leven behoren, om deze überhaupt te kunnen voelen. Daar waar licht is, daar is ook schaduw. Ik besefte, dat de vraag is, hoe lang ik mij aan die gevoelens overgeef. Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS  in mijzelf ontdekte, begreep ik, dat pijnen slechts een wegwijzer zijn, om mijzelf te veranderen en dat er niets verandert, behalve dan wanneer ik mijzelf verander. 

 

Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS in mijzelf ontdekte, hield ik op te geloven, dat ik andere mensen kan veranderen. Ik begreep, dat iedere mens zichzelf alleen maar kan veranderen. Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS in mijzelf ontdekte, kon ik voor alles dankbaar zijn, voor werkelijk alles. Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS  in mijzelf ontdekte, begon ik met alle zintuigen zeer waar te nemen, te  voelen, lief te hebben en derhalve waarachtig te leven.

 

Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS  in mijzelf ontdekte, begreep ik, dat een lage, erotische partnerschap slechts de suikerglazuur op de taart van de liefde is. We vullen elkaar aan, zijn Eén, toch zijn we er niet voor bestemd te onderhandelen, hoe wij wederzijds de gaten van onze ziel vullen. Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS in mijzelf ontdekte, begreep ik, dat liefde geen voorwaarden en geen verwachtingen heeft, maar  slechts bestaat. Ik begreep, dat pijnen in de liefde slechts dan kunnen ontstaan, wanneer voorwaarden en verwachtingen niet worden vervuld. Toen ik de onvoorwaardelijke liefde van JEZUS  in mijzelf ontdekte, verstond ik ten diepste, dat angst het ware tegendeel van liefde is en liefde het tegendeel van angst. Het is de polariteit van het leven. TOEN IK DE ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VAN JEZUS IN MIJZELF ONTDEKTE, BEGON VOOR MIJ EEN LEVEN IN EEN ANDERE DIMENSIE.’

 

UpToDate 2023-2024