Klinisch dode man zag vrouw bidden

 

‘Een vriend vertelde mij het volgende verhaal over een bijna doodervaring. Er had een zeer ernstig auto-ongeluk plaatsgevonden op een grote snelweg. Een slachtoffer liep bij dit ongeluk meervoudige botbreuken en ernstige inwendige verwondingen op aan belangrijke organen. Hij raakte in een toestand waarin hij klinisch dood was en voelde hoe zijn bewustzijn uit zijn lichaam opsteeg en de hele situatie rond het ongeluk kon overzien. Hij zag hoe het verkeer achter de plaats van het ongeluk volledig tot stilstand was gekomen, terwijl er ambulances met knipperlichten en sirenes langs snelden.’

 

Een vrouw die in haar auto in die file stond, kon niets van het ongeluk zien, maar ze vermoedde dat het een behoorlijk ernstig ongeval moest zijn en begon daarom te bidden. Het bewustzijn van de man die klinisch dood was, werd onmiddellijk naar haar gebedsoefening toegetrokken. Hij merkte dat het hem kracht gaf. Uiteindelijk konden ze hem bij de eerste hulp reanimeren en kwam hij weer in zijn lichaam. Zodra dit gebeurde, voelde hij onvoorstelbaar veel pijn. Na maanden behandeling in het ziekenhuis en revalidatie, kon hij eindelijk naar huis.

 

Kort daarna ging hij  uit dankbaarheid voor zijn terugkeer naar het leven bij de vrouw op bezoek om haar te bedanken voor haar gebeden. Ze was zeer verbaasd, want ze kon zich niet herinneren dat ze iets speciaals had gedaan. Bovendien vroeg ze zich af hoe hij wist dat zij voor hem gebeden had. En hoe had hij haar kunnen vinden? Hij vertelde toen dat hij, terwijl hij boven de plaats van het ongeluk zweefde, veel liefde en positieve kracht kreeg door haar gebed. Hij was zo dankbaar voor haar mededogen dat hij zich toen had verplaatst naar haar auto, om het nummerbord te kunnen lezen en onthouden, zodat hij haar later zou kunnen bedanken.

 

Dit verhaal vormt een goede illustratie; het vertelt ons, als wij iemand oprecht willen helpen, die gestorven is, dat we heel veel kunnen doen. Iedere gedachte of geestelijke beoefening die we aan een gestorvene wijden, kan zijn bewustzijn beïnvloeden.’….

 

UpToDate 2023-2024