Afbeeldingsresultaat voor foto corruptie

 

                   „Kenmerken van onze tijd“

                                          - Bij het begin van het jaar 2017 –

 

                                                   door Klaus Opitz  [Dld[

 

. de corruptie breidt zich wereldwijd uit

Transparency. 69 van 176 onderzochte landen zijn sterk  ontdaan 1)

 

. de ongelijkheid neemt toe

DIW-STUDIE. Het sterkst gestegen is de risico voor armoede bij 25-35 jarigen 2)

 

. acht super-Staten bezitten zo veel als 3,6 miljard mensen

Een studie van Oxfam toont een scherpe wanverhouding in de verdeling van het vermogen 3)

 

. de geboorte van het  dier-mens-wezen

Biotechniek. Twee onderzoeksgroepen maken doorbraken bekend bij het creeëren van bastaardwezens. In zulke gemengde wezens moeten organen voor de transplantatiegeneeskunde  gekweekt worden. Zullen er weldra mensenharten uit de varkensstal komen?  4)

„Onderzoekers creeëren voor de eerste keer gemengde wezens uit mens en varken, om menselijke vervangingsorganen te telen!“ (Focus online 27.1.2017)

 

. in Arctica heerst er een hittegolf

Klimaatonderzoeker Anders Levermann over de oorsprong van de actuele koudegolf in Europa, acuut ijsverlies op de oceanen en de concrete gevolgen van de stijgende zeespiegel.  5)

 

. catastrofenjaar voor de verzekeringsbranche

KLIMAATVERANDERING. De totale schade stijgt drastisch naar 170 miljard Euro – 70 procent van alle schadegevallen zijn niet verzekerd 6)

 

. wereldindex 2017

Volgens de index van een wereldonderzoek naar vervolgingen leven er in 50 landen op de Aarde ca. 4,8 miljard mensen, waaronder ongeveer 650 miljoen christenen en waarvan er meer dan 200 miljoen blootgesteld zijn aan sterke vervolgingen. Dit is de uitkomst van een nieuwe schatting via een speciale onderzoeksmethode. 

 

1) Kölner Stadt-Anzeiger: 26.Januar 2017,

2) 26.Januar 2017,

3) 16.Januar 2017

4) DER SPIEGEL 5/2017,

5) Kölner Stadt-Anzeiger: 26.Januar 2017,

6) 5.Januar 2017,

7) Open Doors 02/17 (www.opendoors.de)

Jezus via Gottfried Mayerhofer: „Kenmerken van onze tijd“

„Jullie moeten geen automaten zijn, maar zelfdenkende, met geestelijke ogen in de grote geestelijke wereld schouwende wezens worden, zodat jullie allemaal, waar zich dit voordoet, er een gepaste waarde aan geven en zijn doel, zijn ‘waarom’ kunnen beoordelen!

Dientengevolge draagt dit Woord de titel: `Kenmerken van jullie tijd`, zodat jullie mogen herkennen, hoe dichtbij jullie staan aan het ene deel van het punt van de culminatieve materiële zwendel, maar tevens ook hoe dichtbij jullie bij het grote begin van de triomf van het geestelijke staan, waarvoor Ik Mijn leven eens gaf en om dit jullie je nu zelf eigen te maken, zodat jullie nu zelf strijden en misschien nog heel wat te verduren zullen hebben.“ 1) 

1) uit: Gottfried Mayerhofer, „Kennzeichen unserer Zeit“ (Lebensgarten), zie onder www.JESUS2030.de, linker randkolom onder „Über die Zukunft (1)“

Jezus via Jakob Lorber: „een evangelisch signaal van de tijd“

"Zie, in Lukas hoofdstuk 13 van het 6e tot het 9e vers, daar staat een gelijkenis beschreven van iemand, die in zijn wijngaard een vijgenboom had gepoot, die echter in drie jaren geen vruchten meer wilde dragen! –

Ik zeg je: Deze gelijkenis [dit beeld] bevat voor iedereen groots; nu is het zijn tijd! Schouw het in jullie, en wel voor diegene, die zich in deze beeldenis zal vindenl! [herkennen] – Deze gelijkenis is als een geheime, verborgen schat,- welbevinden aan degene, die hem vindt! Nu is het genoeg, want meer zeg Ik daarover niet, en je hoeft daarom ook niet meer te schrijven; daarom genoeg! Amen. 2)

2) Uit: Jakob Lorber, „Een evangelische teken van de tijd“ (Lebensgarten") zie www.JESUS2030.de, linker randkolom onder „Über die Zukunft (1)“, Thema „Kennzeichen unserer Zeit“

 

UpToDate 2024-2025