Zich  [laten] informeren

-      Uit de praktijk 

 

In het Nederlands zeggen we letterlijk: 'Polshoogte nemen’. De polsen behoren bij de handen toe. Aandoeningen van de polsen betekenen problemen met de lager gelegen organen. Laat je handen langs je lichaam zakken en vergelijk deze hoogte met de daar gelegen corresponderende organen. De polsen laten vaak de toestand van darmen en genitaliën zien.

 

Wanneer de vingers flexibel zijn, is het gezicht meestal ook expressief. De vingertoppen wijzen meestal naar de flexibiliteit van het denken. We kunnen veel lezen over de positie van de vingers. De middelvinger is de centrale vinger en ook de vinger die je van het basisgebied wegvoert. De wijsvinger is de ambitie en het succes dat je van je ouders hebt gekregen. De ringvinger hoort bijvoorbeeld bij een jonge 'eeuwige' jeugd.
 

Wanneer de middelvinger naar de ringvinger buigt, dan ondersteun je jouw jeugdigheid in jezelf of is iemand jonger dan jijzelf. Wanneer de wijsvinger naar de middelvinger kantelt, dan leunen je ouders als het ware tegen je aan en wordt er van jou meer structuur verwacht, of door een van je ouders of door de samenleving.

 

‘Want de voeten (benen) zijn de uiterlijke basis van het leven en aan de voeten zelf weer zijn dat de gewrichten. - Als het lichaam wordt beschadigd door zijn arm, door zijn huid of welk deel van het lichaam dan ook, kan het lichaam nog steeds rechtop staan ​​en zijn bewegingen maken en hulp zoeken. Maar als hij veel schade aan de ene of de andere voet heeft, vooral aan het ene of het andere voetgewricht, dan wordt hij door zijn hele lichaam geremd, stort in elkaar en kan niet meer verdergaan, noch hulp zoeken. En juist om deze reden zijn de voeten sterker gebouwd in ieder mens dan alle andere delen van zijn lichaam.‚ [Boekwerk Saturnus, hfdst. 51:10 – Jakob Lorber]

 

‘De armen en handen kunnen eveneens niet erg groot genoemd worden; ze hebben, evenals de voeten, buitengewoon geprononceerde spieren en sterk uitstekende ellebogen. Met name de vlakke hand en de vingers verdienen de aandacht. De vlakke hand heeft een buitengewoon nadrukkelijk uitspringende duimspier, die in een brede, korte, maar uiterst sterke duim eindigt. De vingers zijn vrijwel even lang en ook even sterk. Alleen de pink is iets korter. De drie middelste vingers wijken echter heel weinig van de rechte lijn af. - Zo ziet de hand eruit. [Natuurlijke Zon-45:9] Jes. 49:16: Zie, Ik heb je in de beide handpalmen gegraveerd;  je muren zijn steeds voor Mij.

 

 

UpToDate 2023-2024