Voor wie is deze homepage bedoeld?     [december 2015]

Een tijdje terug vroeg ik een geďnteresseerde dame in ‘esoterische zaken’, of zij eens een blik wilde gunnen in de tijdschriften van Giuseppe uit Italië. Ik zal uit voorzorg haar achternaam niet bekendmaken. Het antwoord daarop:

 

Bernadette uit Nederland: ‘Ik heb het artikel gelezen van Jakob Lorber Internationaal. Het is natuurlijk zeer gunstig om internationaal te opereren, om zo een zo groot mogelijk bereik te hebben voor de boodschap van Jezus. Ik zelf heb mij echter (nog) niet opgegeven voor deze nieuwsbrief, omdat ik mij nog niet echt thuis voel in deze groep. Ik zeg niet dat ik niet achter deze boodschap sta, maar er is voor mij nog zoveel meer dan alleen de Lorber werken. Bovendien vraag ik me af of de schrijftrant niet een bepaald aantal mensen afstoot. Velen zullen het moeilijk te lezen / interpreteren vinden. Zelf heb ik er ook nog wel eens moeite mee. Wat dat betreft kan ik mij wel wat vinden in de mening van E.B. uit Duitsland (pag. 3).

 

Ik geloof in de Lorber werken, maar daarnaast sta ik ook open voor andere  "openbaringen/meningen/leringen". 

Als ik de berichten van de verschillende mensen lees, en de verplichting van bronvermelding, dan moet je er echt op gestudeerd hebben om hieraan deel te nemen. (mijn indruk). Bovendien heb ik nog lang niet alles van Lorber gelezen, maar dat hoeft ook niet natuurlijk om slechts daaraan deel te kunnen deelnemen.

 

Nogmaals, ik sta zeer achter deze boodschap, vind de materie ook erg interessant, maar heb het de laatste tijd niet echt bijgehouden. Wel mooi trouwens om te lezen over de hele ontstaansgeschiedenis van de Italiaanse tak, zoveel volharding en doorzettingsvermogen.  Ik ben wel hoopvol gestemd over het internationaal gaan. Ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen’. Tot zover haar reactie.

 

Mijn ANTWOORD: Ik wil je alleen maar zeggen Bernadette, je bent op de juiste weg. De Bijbel zegt hiervan: ‘Onderzoek alles en behoudt het goede!’. En zo doe jij het ook! We willen het niemand onthouden om aan deze nieuwsbrief deel te nemen. Je hoeft dus niet een specifiek Lorber-lezer te zijn, dat mag ook iemand zijn, die goed thuis is in de Bijbel, in de werken van Jakob Lorber, in Jakob Boehme, in Swedenborg, in Hildegard von Bingen. Belangrijk is, dat een ieder, die wat mee te delen heeft, dat ook zal worden gepubliceerd. We hebben ook de vrijheid van meningsuiting. Het doel is, dat een ieder daaruit datgene haalt, wat voor zijn ziel nuttig is en zo ook te komen naar de beklimming van de hemel in zichzelf.

 

 

UpToDate 2024-2025