Op goede voet staan

 

De voeten bevatten veel meridianen en energiezenuwbanen. Op elke zenuwbaan bevinden zich talloze acupunctuurpunten die knooppunten genoemd worden. Deze hebben bepaalde vibraties, zowel elektrisch als magnetisch en ze werken samen met elkaar. In de voet komen de aftakkingen tot vlak onder de huid die als zenuwpunten zijn afgestemd op de inwendige organen. Elke prikkel op een zenuwpunt uitgeoefend, werkt direct door op dat orgaan. Is het orgaan zwak of ziek, dan kan een daarvoor gevoelige hand dat waarnemen aan de daarmee corresponderende plek aan de oppervlakte van de voetzool of hiel. Dan is zo’n plek bijvoorbeeld week (gebrek aan elektriciteit), heet of verhard. Ziektestoffen, vermoeidheidsstoffen en stofwisselingsslakken van een orgaan zetten zich soms af in kristallen of andere depots in de voetzool en belemmeren de doorstroming tussen de zenuwuiteinden en de Aarde. Een storing in de circulatie gaat door de hele persoon naar het betreffende orgaan en zijn meridiaan.

Dan stagneert de aan- en afvoer van bloed en zenuwkracht in een meridiaan en de organen die daarop liggen en deze worden ziek en kunnen te veel elektriciteit krijgen. In het bijzonder indien de doorstroming dan ook nog belemmerd wordt door isolerende voetbekleding (rubber voetzolen) en vloerbedekking (ook plastic) of het langdurig in auto’s zitten (rubber banden) zonder dat de aardleiding hersteld wordt (door bijvoorbeeld een koperen kettinkje van de achterbumper te laten afhangen, dat over de grond sleept.

 

Teveel elektriciteit geeft congestie, verhitting en ontsteking (ook te hoge bloeddruk en hartkloppingen), hoofdpijn en slapeloosheid. In een ander geval kan een orgaan hypermagnetisch worden: ondervoed, koud, steeds trager functionerend, aftakelend, vooral indien men de functie van dat orgaan dan laat overnemen door een van buitenaf toegevoerde stof (insuline, hormoon, pepsine e.d.). Personen die door de omgeving leeggezogen worden, krijgen bijvoorbeeld zo’n tekort. Door nu de betreffende plek in de voetzool te bewerken, kan men het evenwicht in het zieke orgaan (en de hele meridiaan) herstellen. Door voetzoolmassage met de duim, wordt de zonnekracht – de primaire levenskracht – toegevoerd en vergiftdepots losgemaakt, die door middel van hete, opstijgende voetbaden hetzij door de huidporiën naar buiten worden afgevoerd of naar de veneuze bloedstroom worden gebracht. Een zeer groot aantal moderne kwalen kan op die manier door voetmassage worden opgeheven.

Aandoeningen van ogen, oren, neus en keel, van het gehele spijsverteringskanaal (maag, darm, alvleesklier, lever, galblaas en anus) van het hart, de nieren en de blaas, de milt, bronchiën, longen, ovariën, prostaat, schildklier, hypofyse en epifyse. Of het nu spataderen of aambeien zijn, voorhoofdsholteontsteking of een waterknie, ischias of spit, zenuwontsteking in de schouder (bursitis), spierstijfheid of verlamming, dat alles kan door voetmassage als één van de mogelijke begeleidende therapie ondersteund en genezen worden.

 

Voetschimmel

Ook voetschimmel geneest men met voetreflextherapie. Men loopt dit meestal op in zwembaden en badhuizen, waar ook anderen met blote voeten lopen. Hoe schoner men de voeten houdt, hoe minder kans op zo’n besmetting. Dagelijks twee maal de voeten wassen, ook goed tussen de tenen, kan dit voorkomen. Geen kousen, sokken en panty’s van nylon of ander kunststof dragen, wat de uitwaseming belemmert. Bij warm weer met blote voeten in sandalen lopen. De schimmels komen af op alkalisch zweet. Vlokjes schapenwol tussen de tenen zuigen het zweet op (een middel van schaapherders). Heeft de schimmel zich al tussen de tenen gevestigd, dan eventueel die wolvlokjes met knoflooksap bevochtigen. Andere middelen zijn aluinpoeder op de voet, tussen de tenen en in de schoen stuiven. Geraspte appel als kompres op de schimmel binden voor de nacht. Betten met molkosan en met water verdund. Of pure molkosan of een ander zuur melkproduct laten indrogen en later afwassen. De plek later met bioforcecrême insmeren. Het beste middel om van voetschimmel af te komen is de plekken, vooral tussen de tenen, te deppen met half azijn en half ethylalcohol. Hoe meer de voeten zweten, hoe meer kans op schimmel. Hoe beter de nieren werken, hoe minder de voeten het onreine vocht hoeven af te voeren. Zorg voor gezond en goed werkende nieren. Gebruik geen chemische medicijnen (dat zijn geen geneesmiddelen!). Gebruik zo zuiver mogelijk voedsel en drink, waar nuttig, eens een poos thee van nierkruiden.

 

www.zelfbeschouwing.info  

 

UpToDate 2022

 

besucherzähler kostenlos