Eten, centrum van het leven

Ons lichaam heeft voedsel als brandstof nodig. De voedingsstoffen worden in het lichaam omgezet en deze (ver)materialiseren zich. Een maaltijd zonder daarbij iets te drinken is volgens Joods gebruik geen echte maaltijd. Eten en drinken horen bij elkaar. Dat zijn twee wezenlijke aspecten bij de maaltijd. In het Hebreeuwse woord drinken ligt ook het woord ‘fundament’ opgesloten. De lezer ziet dat de hiernavolgende Hebreeuwse woorden nagenoeg identieke letters schuilen.

 

Drinken                     = ShaTHaH             

Fundament              = ShaTH                  

Maaltijd                      = MiShaThaH                     

 

Verrassend heeft het Hebreeuwse woord voor maaltijd ook de uitdrukking voor ‘drinken’. Drinken is bij het eten daarom het fundamentele van voedsel. Maaltijd betekent ‘mengen’ en in het Duits ‘Mischen’. Volgens Bijbels gebruik is het ook normaal, dat bij de maaltijd brood en wijn hoort. Drinken is een stromen van de tijd. De tijd (getal 40) is het langdurende, het chronische. Maak maar eens een tocht door de woestijn mee (het veelvuldige zand). Dan wordt je als het ware door de tijd opgeslokt. Drinken hoort dus zeker bij de ‘maaltijd’. In het lichaam kennen wij de weg door de woestijn. We worden ook door de tijd mee opgeslokt. Deze weg gaat via de slokdarm naar het einde van de darm, eveneens is de endeldarm het einde van de spijsvertering.

In de woestijn bestaat het langdurige en dit heeft een verbinding met ‘vasten’. Mozes vastte veertig dagen op de berg Sinaď. Door te vasten reinigt de mens zich. De mens leeft niet van brood alleen. Men zou onder begeleiding nog veertig dagen kunnen vasten, maar daar leent de maatschappij zich niet echt voor. Bij een behandeling tijdens het vasten is het noodzakelijk om zich terug te trekken, te mediteren of te bidden.

                                                                                                                                                                                                                            

www.zelfbeschouwing.info  

 

UpToDate 2022

 

besucherzähler kostenlos