Toxinen in varkensvlees

De arts, dr. Reckeweg vernam uit verschillende bronnen, dat varkensvlees bij dieren toxisch werkt. Boxerhonden, circusleeuwen, tijgers en forellen mogen in geen enkel geval met varkensvlees worden gevoerd. Zijn praktijk was sinds 1948 met veel lijders aan diverse acute en chronische aandoeningen bezet. Hij kon talloze gevallen observeren, die zijn vermoeden bevestigden. Varkensvlees bleek een belangrijk homotoxine, die in het lichaam afweerverschijnselen oproept en zich onder diverse ziektevormen manifesteert. Als bovendien de talrijke in de literatuur opgesomde resultaten vanuit het oogpunt der homotoxicologie opnieuw bekeken worden, blijkt dat talloze bestanddelen van varkensvlees belastend zijn en dat deze als homotoxine werken; in dit verband schijnt de benaming subtoxine gerechtvaardigd.

 

Het exogene dierlijke vet wordt in het lichaam opgeslagen. Want als een hond schapenvet krijgt, bewaart hij dit in zijn vetdepot. Zijn bloed wordt bovendien met vetdeeltjes overladen. Op deze wijze worden er in het menselijk lichaam grote moleculen gevormd, ook wel ´synapsen´ genoemd, die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van arteriosclerose, hypertensie, bloedverdikking, slechte doorbloeding van bindweefsel of van belangrijke klieren, vooral van verenging en verkalking der conoraria. Het is eveneens dat varkensvlees traag maakt. De gevolgen zijn hoge druk in de bloedvaten met de bekende neusbloedingen. Het is eveneens bekend, dat vetrijke voeding bindweefsel belast en verder dat varkensvlees merkwaardig genoeg met mensenvlees is te vergelijken.

 

Ook in mager varkensvlees liggen grote hoeveelheden vet opgeslagen. Mager varkensvlees kan zelfs zonder boter in een braadpan gebakken worden. Het vlees heeft van zichzelf al vet en braadt zich in zijn eigen vet. Maar dit vet bevat één keer zo veel calorieën als koolhydraten en eiwitten bij elkaar. Het is duidelijk, dat vet vergezeld wordt van cholesterol. De moleculen worden in het bloed door cholesterol gevormd en zijn verantwoordelijk voor allerlei klachten. Men heeft zelfs ontdekt, dat kankercellen cholesterol bevatten. Normaal wordt vet buiten de bindweefselcellen aangetroffen. Ook bij oud rundvlees vinden we vet in de cellen en bij het varken ligt dit percentage aanzienlijk hoger. Varkensvlees bevat veel zwavel (daarom veroorzaakt dit ook bij sommigen puistjes!). Schapenvlees is goed en verzuurt niet zo snel. Rundvlees geeft sterke verzuring, maar stinkt niet zoals varkensvlees. Personen met een dikke nek blijken veel spek van een varkensrug gegeten te hebben. Personen met een dikke buik blijken eveneens het spek van een varkensbuik gegeten te hebben. Vrouwen met dikke dijbenen blijken dikwijls goede hameters te zijn.

 

 

www.zelfbeschouwing.info  

 

UpToDate 2022

 

besucherzähler kostenlos