Nadelen van varkensvlees

De voor de hand liggende vraag naar het verschil tussen varkensvlees en ander vlees was vroeger niet zo eenvoudig te beantwoorden, omdat er destijds geen algemene calorieŽntabellen bestonden. Later kon worden vastgesteld dat varkensvlees dubbel zo veel calorieŽn bevat als koolhydraten en eiwitten. Dit vlees wordt vooral bij consumptie van rijke voeding opgeslagen in het bindweefsel. Bij varkensvleeseters komt veel overgewicht voor. Dit hangt ook samen met andere belastende factoren uit de slijmdelen van varkensvlees en het kan slechts met grote moeite worden afgebouwd. Vet hangt altijd samen met cholesterol. Door toevoer van cholesterol worden de cholesterolmoleculen in het bloed gevormd en deze zijn weer verantwoordelijk voor een verhoogde bloeddruk, arteriosclerose, hartinfarct, doorbloedingstoringen van de coronaria en de periferie, vooral in combinatie met nicotine. Cholesterol speelt eveneens een rol in het ontaarden van kankercellen.

 

Consumptie van varkensvlees lokt groot gevaar uit om zwavelrijke bindweefselsubstanties te vormen. Dat zijn mycopolysacchariden zoals aminosuiker, chondroitinesulfaat, hexosamine en glucosamine, die zeer slijmig zijn. Zulke slijmstoffen zijn worstfabrikanten zeer welkom. Met deze slijmstoffen de in varkensvlees aanwezige substanties, kan smeerbare worst worden gefabriceerd. Een en ander heeft tot gevolg, dat varkensvleeseters dikwijls een typische opzwelling van bindweefsel vertonen. Het bindweefsel zuigt in dit geval water op en de varkensvleeseter krijgt dan op den duur vetkussentjes. Er komt opstapeling van slijmsubstanties in pezen, gewrichtsbanden en kraakbeen, wat leidt tot reuma, artritis, artrose en tussenwervelproblemen, omdat de stevige bindweefselsubstantie door varkensvleesverbruik verslijmt, verweekt en tot weinig weerstand in staat is.

 

Prof. Bier, die met zwavel op proefdieren experimenteerde, kwam tot de conclusie, dat kraakbeen vaster is en meer weerstand biedt naarmate het ook minder zwavel bevat. Varkensvlees bevat evenwel zeer veel zwavel. PatiŽnten die veel rugspek van varkens consumeren, hebben een typische īspeknekī. Varkensvlees is rijk aan groeihormonen en een oorzakelijke factor van ontstekingen en weefselzwelllingen. Het draagt bij tot het ontstaan van Ďacromegalieí (vooruitstekende kin) en het verhoogt vetlijvigheid, ook bij personen met aanleg tot kanker en terugkerende toxinen ten gevolge van chemotherapie.

www.zelfbeschouwing.info

 

UpToDate 2022

 

besucherzšhler kostenlos