Is varkensvlees duur?

Bij personen met nekklachten zien we vaak in het nekgedeelte een steenpuist of een zweetklierabces. Sportlieden die ongezond zijn en bovendien regelmatig varkensvlees eten, zullen nooit uitzonderlijk presteren en ze worden gauw moe, dik en krijgen een slechte conditie. Varkensvlees is de beste bacteriekweker en viruskweker. Ook wild varkensvlees is giftig, hoewel minder vettig. Het vlees veroorzaakt ettervorming. Men krijgt er mee-eters of puistjes van, ook van ham, spek, worst, lyonen, witte worst en kalfsleverworst. Ze maken het bloed ziek. In zulke voedingsproducten is meestal varkensvet verwerkt. Vaak wordt er dan gezegd: ‘Mijn grootvader van negentig eet nog dagelijks spek en rookt nog steeds zijn pijp!’’ Onderzoek geeft echter aan, dat er meestal toch iets aan de hand is. De medische wetenschap vindt een dergelijke uitspraak een fabeltje.

 

Een varken heeft veel histamine en ontstekingsstoffen in zijn lichaam die hem tot krabben dwingen. Zulke ontstekingsstoffen eet de mens tijdens een koteletmaaltijd op. Varkensvlees is uiteindelijk geen goedkoop vlees, want het wordt door het ‘goedkope’ vaker gegeten, om tenslotte op een later tijdstip zijn ziekte te betalen. Het joodse en islamitische volk heeft door de eeuwen heen een sterk lichamelijk gestel gekregen, omdat het geen varkensvlees eet. Zij leveren culturele en economische prestaties. Veel koks in Duitsland verbeelden zich, dat door het meekoken of meebraden van spek, ham of worststukjes de gerechten smakelijker gemaakt kunnen worden. Als men lange tijd geen varkensvlees eet, zal het genot ervan, ook al zijn de hoeveelheden nog zo gering, als gift op het lichaam reageren. Dan worden de allerzwakste lichamelijke plekjes in het lichaam weer bemerkbaar. Als men zich dus onthoudt van varkensvlees, zal het lichaam niet meer door zijn toxinen aangedaan kunnen worden.

 

De volgende vleessoorten zou men verder moeten vermijden: zwijn, wildzwijn, haas en konijn. Met mate te gebruiken: rund, kalf, schaap, gevogelte, ree en hert. Resumerend kunnen we zeggen, dat de toxische factoren van varkensvlees altijd blijven voortwoekeren, vooral de hormonale belasting, aangevuld met groeihormonen en de neiging van de daarop gebaseerde ontstekingen. Pas vooral op met sausjes in restaurants, want daarin is vaak varkensvet verwerkt.

 

www.zelfbeschouwing.info  

 

UpToDate 2022

 

besucherzähler kostenlos