vier tot zes weeks durende reinigingskuur

                                               een resumé

ochtend

Het gewicht wegen en de omvang van de buik (taille) opmeten en op papier vermelden. Eén keer per week ook de halsomvang meten in verband met de schildklier. Een half uur voor het ontbijt één afgestreken koffielepel BITTERZOUT in ¼ liter gekookt water met wat honing of citroensap. Dit laten afkoelen en daarvan 1/3 opdrinken in de ochtend en een half uur voor het ontbijt, voor de middag een half uur voor de lunch 1/3 en de rest in de avond. Tevens moet een half uur voor het ontbijt één eetlepel OLIJFOLIE langzaam ingenomen worden.

het kuurbroodje

De avond te voren het brood in vingerdikke plakjes snijden. Langzaam opeten en zeer goed kauwen. Bij elke hap mag maar 1 koffielepel karnemelk of geitenmelk geslurpt worden. Na het ontbijt geen melk of karnemelk tot zich nemen, ook niet tussendoor. Bij hongergevoel mag een klein beetje kruidenthee gedronken worden. De ene dag kruidenthee voor de maag en darmen, de andere dag voor de nieren, een andere dag weer voor de lever en gal. Dus variëren!

 

middag

Het kuurbroodje naar behoefte kauwen. Nogmaals, fijnkauwen! Wat de avond ervoor in vingerdikke plakjes werd gesneden, kan dan langzaam gegeten worden. Bij elke hap geldt slechts 1 koffielepel karnemelk of geitenmelk. Na dit middageten geen zuivel meer gebruiken. Als er kruidenthee wordt gedronken, mag dit altijd één uur na of een half uur vóór het eten. Hoeveel mag er gedronken worden? Vermenigvuldig het gewicht met drie, bijvoorbeeld 70 kg x 3 = 210, dan kan men 2.1 liter per dag drinken. Het drinken moet altijd sloksgewijs gedaan worden en ditmaal mag er ‘geslurpt’ worden Door het nippen komen de enzymen vrij uit het speeksel, die broodnodig zijn voor de zo belangrijke bouwstoffen.

 

avond

Een half uur voor het avondeten een eetlepel olijfolie en een half uur voor het avondeten het laatste van de overgebleven 1/3 liter bitterzout tot zich nemen. Als de stoelgang regelmatig is, mag er een dag overgeslagen worden. De hoeveelheid van de kuurbroodjes is naar behoefte. Een uur na de avondmaaltijd de rest van de kruidenthee opdrinken (sloksgewijs) en op tijd naar bed gaan, het liefst een uur eerder. Het lichaam wil zich in dit stadium graag regenereren! Wanneer er een broodmachine ter beschikking staat, is dat een uitstekende remedie om zelf het brood te bakken. Het liefst brood van speltmeel, waarvan de witte bloem!

www.zelfbeschouwing.info  

 

UpToDate 2022

 

besucherzähler kostenlos