´Licht´ in de geneeskunde

Zij die het licht schuwen zijn in het verborgen depressief. Sommige mensen doen de gordijnen of de blinden dicht. Maar licht geeft toch warmte, het verkwikt en straalt liefde af. Als er geen licht zou zijn, dan zou de mens zich beperkt voelen. Spreekwoorden of uitdrukkingen geven daarover vaak verheldering en dat werpt een licht op een zaak, zodat men iets beter kan toelichten. De ogen staan in nauwe samenhang met licht. Het derde oog is het ‘verlichtende’ oog en dat is nauw gekoppeld aan twee ogen. Wrijven in gesloten ogen bewerkt een kleurenpanorama. De mens kan innerlijk schouwen. Blinden zijn weliswaar blind, maar toch beleven zij een eigen innerlijk lichtcentrum. Op tweeduizend meter diepte in de oceaan is er geen licht meer, toch is daar leven. Bepaalde vissen hebben de ogen op deze diepte verlicht en beschijnen daarmee hun omgeving. Er bestaan veel soorten van licht. Het licht heeft de snelheid van 300.000 km. per seconde en is steeds met warmte verbonden. Waar komt licht vandaan? Het moet weliswaar een oorsprong hebben, want het verbreidt en beweegt zich. Licht heeft een materieel lichaam nodig om gebruikt te willen worden, zoals een gloeilamp of een kaars als een materieel object om licht af te staan. Daglicht is een verschijnsel van zonlicht. De zon is de drager van een enorm energiecentrum, waar energieën door materiële atomische transmutatie ontstaan. Radioactiviteit is op zichzelf al een omzettingsproces. Licht is daarom niet alleen met materie verbonden, maar ook met een atomische materietransformatie.

Als de orde en de eenheid worden verstoord, komt energie vrij en dat noemen wij licht. Licht is het gevolg van een uit de materie bevrijdende kracht. Zonder vuur kan geen materie branden. Er moet frequent elektrische stroom door een lamp branden. Er moet energiekracht zijn, die aanzet geeft en in de materie gaat om het een en ander te bewerken. De eerste factor is oerenergie, de tweede materie en de derde licht. Daarmee is de wegbereiding van licht ontdekt.

Tegenwoordig ontbreekt het de mens aan licht en lucht. Het menselijk lichaam heeft voortdurend verse zuurstof nodig met afwisselende inwerking van zonlicht en schaduw, om alle levensfuncties naar behoren te vervullen. De beschavingskwalen nemen een verontrustende vorm aan en de prestatievermogens nemen vroegtijdig af. Verschillende ziektesymptomen steken de kop op. Vele hebben dezelfde achtergrond: vergiftiging, slechte leefgewoontes, ongunstige arbeidsvoorwaarden bij kunstlicht, luchtvervuiling in industriegebieden, biologisch minderwaardig voedsel, slechte lucht en overbelasting van de zenuwen. Deze constante prikkelingen, waaraan de mens blootstaat, kunnen tot ernstige stofwisselingsstoornissen leiden.

 

www.zelfbeschouwing.info  

 

UpToDate 2022

 

besucherzähler kostenlos