Kosmische patronen in de handen

Een belangrijk onderdeel van de handen is de elementaire gedachte. We zijn immers afhankelijk van kosmi­sche instromingen. Van alle lichaamsdelen is de hand een  uitvoerend orgaan, die het nauwst met de hersenen is verbonden. Vanuit het centrale zenuwstel­sel lopen de zenuwen in de dubbele huidlaag van de hand. Het zijn er 2400 op één vierkante cm. Elke hersenimpuls wordt in de hand geregistreerd.

 

De letters van het Hebreeuwse Alfa­bet, hun vorm en de manier waarop ze gevormd zijn, werden speciaal geschapen om de elegantie, de eenvoud en de schoonheid van de relatie tussen het universum en bewustzijn duidelijk te maken. Ze zijn intensief verbonden met de vorm van de handen en de manier waarop we onze emoties uitdrukken. Daarover is weinig of eigenlijk niets bekend. De manier waarop bijvoorbeeld de Hebreeuwse letters zich in het eerste Bijbelboek Genesis hebben gerangschikt, heeft een veel diepere betekenis, dan op het eerste gezicht blijkt. Daarin is een ruimtelijke volgorde, die wijst naar de basisvorm en structuur van de DNA-moleculen.

 

De vorm van de hand komt overeen met een verband tussen geschreven letters (de taal) en de symbolische gebaren­taal die bepaalde handhoudingen suggereert. De volgorde van de Hebreeuwse letters in Genesis openbaart een wiskundig model over hoe 'leven' van Boven zichzelf organiseert en voortplant. Het is dus een 'letterlijke' weergave van de Goddelijke schepping. Het is en blijft een interessant thema om zowel handen, lijnen, heuvels en alles wat met de hand samenhangt, universeel en analoog ook te toetsen in de praktijk.

 

www.zelfbeschouwing.info  

 

UpToDate 2022

 

besucherzähler kostenlos