Enzymtherapie

Paracelsus (Philipp Aureolus Theophrast Bombast von Hohenheim), arts, natuuronderzoeker, filosoof en wegbereider van de nieuwe geneeskunde (geboren in 1493 in Einsiedeln, overleden in 1541 in Salzburg) duikt weer regelmatig op in kringen van natuurartsen en Heilpraktikers, want hij is de voorloper geweest van de natuurgeneeskunde.

Reeds meer dan 65 jaar geleden heeft de Duitse farmacoloog en chemicus dr. Waldemar Diesing een enzymtherapie ontwikkeld en in omloop gebracht. Hij was leerling van de Duitse fysioloog en Nobelprijsdrager voor geneeskunde in 1931 van Otto Warburg, de feitelijke ontdekker van het levensbelangrijke enzym ‘cytochroom-c-oxidase’, waaraan men later de naam ‘ademingsferment’ gaf. Nagenoeg heeft een Japanse wetenschappersgroep de structuur van dit cytochroom-c-oxidase weer opnieuw ontdekt.

Tekstvak: Enzymtherapie zuivert het bloed en verwijdert afvalstoffen. De bloedcirculatie wordt erdoor verbeterd. Verder wordt de lichaamseigen afweer (immuniteit) geactiveerd en versterkt. Vrijwel alles wat in het lichaam gebeurt, wordt door enzymen geregeld. Enzymen verhogen de capaciteit van het immuunsysteem. Ze voortkomt metastasen en recidive. Ze normaliseert de ph-bloedwaarde. Enzymtherapie neemt ontgiftende maatregelen. Gewichtsverlies reduceert zich en de algemene toestand verbetert. Enzymen herstellen de natuurlijke darmflora. De immuunsupressie wordt opgeheven. De specifieke T-lymfocyten verbeteren zich vanzelf. Enzymtherapie beschermt tegen vroegtijdige veroudering.  

 

 

 

 

 

Dr. Diesing stichtte toentertijd zijn instituut voor experimenteel dieronderzoek. Daarbij lukte hem de eerste bereiding van het ‘ont-eiwitten’ van dierlijke ´re-intoxinen´ en deze te winnen uit pure slangengiften, spinnen, schorpioenen en salamanders. Tegelijk ontdekte hij in elk van deze ´re-intoxinen´ de daarin aanwezige karakteristieke enzymen, zoals die in de natuur in grote hoeveelheden aan te treffen zijn. Hij ontdekte 35-50 enzymsoorten. Deze enzymen moesten tot een minimum bewerkt worden, anders zouden de enzymen een deel van hun werkingskracht verliezen en zelfs tot bijwerkingen voeren. Dr. Diesing lukte het volledig om van de oorspronkelijke 85% eiwitoverbruggingen deze te brengen tot 1,8-2% zonder de enzymen te benadelen of te beďnvloeden. Slangengiften zijn in hun aanwezige percentage voor 85% giftig, maar in een gering percentage werken zij zeer helend.

Enzymen zijn fermentatiestoffen. In het Grieks betekent ‘en zyme: ´in de gist!´ Het is bedoeld voor de stofwisseling van mens en dier. Dit zijn onontbeerlijke eiwitlichamen, die als biokatalysatoren het biochemisch verloop (door vermindering en vermeerdering) op noodzakelijke wijze een actieve energie mogelijk maakt en deze in de gewenste richting bestuurt, zonder daarin zelf een verandering te ervaren.

De eiwitstructuur van de enzymen zijn in staat een veelvoudige stofwisselingsproces gelijktijdig te ontwikkelen (specifieke substraten). De eiwitbiosynthese van enzymen is orgaanafhankelijk en verschilt per individu (enzympolymorfisme). Als een ziekte tot uitbarsting komt, ontstaat er een defect in het menselijk enzymsysteem. Dit betekent een enzymblokkade en het wordt veroorzaakt door een verkeerde stofwisseling. Wordt het juiste enzym toegevoegd, dan kan het tot genezing komen. Volgens dr. Diesing bestrijden de HORVI-ENZYM-PREPARATEN geen symptomen, maar zijn het echte geneesmiddelen. Omdat dit zo is, hebben de laatste 65 jaar vele patiënten uit de humane- en diergeneeskunde dit zelf mogen ervaren. Persoonlijk hebben wij in onze praktijk (sinds 1975) daarmee uitzonderlijke resultaten geboekt. Alle critici en sceptici zei hier nog eens gezegd (dr. Diesing): ´Bij genezing van dieren is er geen aanwijzing voor een placebo-effect! De esculaap voor artsen bestaat niet zomaar. Deze staaf met twee slangen omwonden was reeds in 293 voor Chr. bekend. De esculaap staat symbool voor arts en genezer. Bij veel artsen en therapeuten vinden we dit nog terug op hun recept of rekeningpapier. Het symboliseert hun ware artsenkunst en artsenkennis. Daarmee is het slangensymbool van de arts nog zeer actueel en nooit in de vergetelheid geraakt. Er bestaan ook plantaardige enzymen zoals reumajecta, vasolastine, coliacron en neoblastine, die ook uitstekend werken, maar weer anders.

www.zelfbeschouwing.info  

 

UpToDate 2022

 

besucherzähler kostenlos