Evangeliezalf

 

[via Jakob Lorber ontvangen in 1840 van de Heer]:

 

Toen Jakob Lorber gedurende lange tijd leed aan een zenuwzwakte, dat niet alleen zijn fysieke conditie belastte, maar ook invloed had op zijn gemoedstoestand, kon hij niet meer naar behoren functioneren. Zelf zei hij, dat dit zijn geestelijke functies nadelig beïnvloedde met twijfel, onzekerheid en angst in het functioneren van zijn beroep en privéleven. Lorber vroeg de Heer in een gebed om raad en hij kreeg als antwoord via een innerlijke stem in hem, die luidop sprak:

 

Neem rode maar niet bewerkte natuurwijn en olijfolie, dus pure substantie en wrijf jezelf ’s -ochtends en ’s avonds de borst, de rug en de nek daarmee in; in de avond het hoofd en helemaal speciaal je slapen, en dat in geloof en vertrouwen op Mij; je moet echter in deze tijd je onthouden van koffie en slechte (zure) wijn.

 

Dezelfde gunstige werking uitte zich in, zoals Lorber deze substantie noemde, ‘de evangelische zalf’; hij gebruikte deze zalf ook later herhaaldelijk en in een lange tijdperiode bij een gelijkende terugval; ook paste hij het met succes toe bij een jarenlange verwonde voet met daaraan verbonden lichamelijke vermoeidheid.

 

UpToDate 2023-2024

 

web counter