De zon, een universeel medicijn uit de hemelse apotheek

     Dieet bij homeopathie

 

Waardoor wordt onze zenuwgeest of de verbinding tussen lichaam en ziel opgebouwd? Door levend voedsel, planten, groenten, vooral die vruchten- en plantenbestanddelen die veel aan het licht zijn blootgesteld, dus die veel lichtenergie hebben opgenomen. Olie van zonnebloempitten bevatten veel lichtenergie. Je vindt het ook terug in lijnzaadolie.

 

De Heer in Lorber over onze voeding- en levenswijze:

Het dieet is volkomen hetzelfde, zoals dat zorgvuldig gehand­haafd wordt bij de homeopathie, [Hahnemann schreef een speciaal dieet voor homeopathie, dat de genezingremedie beter tot haar recht laat komen]] alleen met dat kleine onder­scheid, dat met het dieet minstens 3 a 7 dagen eerder begonnen moet worden dan bij de gewone homeopathie het geval is. Tijdens het voorafgaande dieet kan de patiënt meerdere malen per dag bestraald water door de Zon drinken. 

 

GZ.01_003,10] Er moet echter ook worden opgemerkt dat bij die ziekten, die meestal het gevolg zijn van stuwingen, een voorafgaand dieet eerst absoluut noodzakelijk is, en weliswaar zo strikt, zoals deze in de zuiverste  homeopathie wordt voorgeschreven.

Wanneer echter de koffie de felle werking van vergif kan tenietdoen wanneer deze niet te intensief is, hoeveel te meer zal hij dan de tere en zachte werking van de specifica van de ziel van de nu aan jullie getoonde nieuwe, zonstralen-homeopathische medicijnen tenietdoen! Daarom moet men zich heel zorgvuldig voor zulke spijzen hoeden, die in zekere zin nog erger dan het bekende opium, de inwerking van edele en zuivere medicamenten afremmen. [Opmerking: in die tijd was de koffie nogal sterk, maar vandaag de dag kennen we slechts de ‘geraffineerde’ of de  'verfijnde' koffie!]

 

[HS.01_004,06] Verse meelspijzen, hetzij in een verse bouillon, gemaakt van puur en gezond vlees, of in verse, goede, en in niet te vette melk gekookt, - en matig genoten – hebben de voorkeur boven alle andere gerechten. Maar met uitzondering van bonen en linzen, kan echter ook andere levensmiddelen genoten worden.

 

Maisgrutten, goed ge­kookte rijst en ook gierst met bovengenoemde bouillon of melk toebereid, zijn nuttig om te eten.

Goed gekookt en gezond vlees -met mate gegeten -schaadt ook niet, alleen moet het met gekookte vruchten, appelen, peren of kwetsen gegeten worden, en dan met mate; want het vlees bevat eveneens zielspecifica van grove en lager geordende soort. Wan­neer het echter wordt gegeten met vruchten, dan wordt dit specificum verzacht en zulk voedsel zal de zieke goed doen.

 

De zogenaamde 'groenten' moeten echter -tenminste tijdens de medische behandeling -worden vermeden, want de voe­dingsspecifica voor de ziel van de eetbare kruiden en wortelen zijn nog veel onzuiverder dan die van het vlees van de dieren en moeten daarom, zoals gezegd, worden vermeden.

 

Deze tweede jullie getoonde manier (dit is het aanwenden van grovere zonbestraalde suikers – hier is bedoeld de zonkorrels – ook homeopathische globuli bevatten suikers of melksuikers!) werkt bij een juist gebruik en vol geloof en vertrouwen op Mijn daadwerkelijke hulp net zo goed als de eerste en is gemakkelijker te realiseren. Alleen heeft zij wat meer tijd nodig; maar dat doet echter niet helemaal ter zake.

 

Wie de eerste soort kan bereiden is weliswaar zekerder; is dit echter niet gemakkelijk te verwezenlijken, dan kan Ik­ bij een vast geloof en vertrouwen -de tweede manier net zo goed zegenen als de eerste.

Zonder Mijn medewerking werkt echter toch geen medicijn, behalve dan tot nadeel en verderf van het lichaam en naderhand ook vaak van de ziel. [Geneeskracht v.h.Zonlicht-01_004,13] Vervolgens van een derde soort. [!!!]

 

Wanneer echter de koffie de felle werking van vergif kan tenietdoen wanneer deze niet te intensief is, hoeveel te meer zal hij dan de tere en zachte werking van de specifica van de ziel van de nu aan jullie getoonde nieuwe, homeopathisch zonbestraalde medicijnen tenietdoen! Daarom moet men zich heel zorgvuldig voor zulke spijzen hoeden, die in zekere zin nog erger dan het bekende opium, de inwerking van edele en zuivere medicamenten afremmen.

 

In de homeopa­thische geneeskunde speelt de verdunning van geneesmiddelen een voorname rol. Het gaan door de voorhoven dat gaat trapsgewijs ritmisch gaat. Evenzo in de muziek maar steeds op een andere niveau! De dynamiek is er, de weg van de mens naar het doel.

 

Bethlehem in de Bijbel betekent ‘huis van het brood’ en brood heeft betrekking op het lichaam. Twee overeenkomsten, ze zijn aan elkaar identiek of ‘gelijk aan!’… De verbinding tussen lichaam en ziel is een zeer belangrijk onderdeel van het genezingsproces. Als deze verbinding niet optimaal versterkt wordt [dat kan op verschillende manieren!] dan kun je zowel homeopathische dan ook wel  zonnekorrels geven, maar je zult dan nooit die effecten verkrijgen ,die je eigenlijk zou kunnen verwachten op basis van de beschrijving van het middel.

 

Zonnekorrels zijn in Nederland verkrijgbaar in Haaksbergen:

zie http://www.heliopathie-jl.nl/  - In Zwitserland  www.miron.ch 

 

 

UpToDate 2023-2024