De methoden van het begraven

 

Heeft de stijl van het begraven invloed op het lichaam dat aan gene zijde weer opstaat met het ware geestelijk lichaam? Het is duidelijk dat uit sommige Bijbelse passages staat beschreven, dat we een nieuwe belichaming zullen ontvangen. [1 Kor. 15:44, en 1 Tess. 4:13-18] Er wordt een natuurlijk lichaam gezaaid en een geestelijk lichaam zal daarvoor in de plaats komen. Als er een natuurlijk lichaam bestaat, dan zeker ook een geestelijk lichaam volgens 1 Kor. 15:44.

 

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Afbeeldingsresultaat voor FOTO BESTATTUNGSART

 

Of weten jullie niet dat je lichaam een tempel van de Heilige Geest is, dat in jullie is en dat je van God hebt ontvangen en dat dit niet van jezelf is? Want jullie zijn duur gekocht; prijs God daarom met jullie lichaam. [1 Kor. 6: 19-20]. Paulus waarschuwt de gelovigen in 1 Kor. 3:17: "Als iemand de tempel van God bederft, zal God hem vernietigen!" [Red. Opmerking: dit wordt gesproken door een ZIELENLICHAAM!].

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Afbeeldingsresultaat voor FOTO BESTATTUNGSART

 

Van het verbranden van lijken spreekt de Bijbel nooit in positieve zin. Het hele lichaam begraven heeft in de Bijbel, evenals bij Jakob Lorber, de voorkeur. Met een begrafenis in de Aarde kunnen we er vrij zeker van zijn dat we de wil van God niet tegenspreken. De crematie is altijd al heidense gewoonte geweest en werd halverwege de 19e eeuw opnieuw geÔntroduceerd door tegenstanders in Europa van het geloof aan een opstanding. Het grafonderhoud is tegenwoordig een puur economische [financiŽle] kwestie en moet zeker niet beslissend zijn om te kiezen voor een crematie.

†††††††††††††††††††††††††††††† †††

Bron: Jakob-Lorber-Bulletin-International, 12-2018, nr. 36:www.zelfbeschouwing.info

 

UpToDate 2022

 

 

web counter