Berg der verheerlijking

 

Hiervoor wordt over het algemeen de 562 meter hoge Taborberg aangesproken, maar volgens de Nieuwe Openbaringen [naast de Bijbel wel te verstaan!] lag deze berg vlak bij het Galilese meer. [2 Petrus 1:18]. Volgens Josephus zou op de berg der verheerlijking een Romeins Ford bevinden. Zou het de berg Meiron zijn, 10 kilometer ten noord westen van het Galilese meer? [Markus 9:30, Lukas 9:28]. Ik denk eerder aan de berg ARBEL, 7 kilometer westwaarts van Tiberias en twee km zuidelijker van Magdala.

 

De berg der verheerlijking had [heeft] steile hellingen [dat heeft de Tabor niet!] En de berg der verheerlijking is gewoonlijk te beklimmen in enkele uren. [vroeger 12 tot 13 uur?] -  De Tabor is slechts 588 meter hoog of 570 boven de zee. [Matth. 17:2 en GJE5-234]. De top van de berg der verheerlijking zou 1200 meter hoog en 410 meter breed zijn. [Opm. Een 1000 meter hoge berg beklim je in een paar uur!]. Vlak bij deze berg moet zich de grot van Melchizedek bevinden. Er zou daar in de buurt ook een Arabisch dorp zijn met de naam Daburich.

 

Er zijn nog bebouwingsrestanten te vinden. Verderop moet er een handelsdorpje zijn geweest. Noordelijk daarvan is een klein dorpje met een eigen Arabische Moskee. Ook moet daar een vissersdorpje zijn geweest. De Heer voer om de berg Arbel heen en kwam zo in de zeebocht aan de berg, waar aan het eind het handelsdorp lag. [GJE5-239] - De toenmalige ligging van Magdala is niet vindbaar, omdat het gebied midden in een fruitplantage lag en het heeft veel veranderingen ondergaan. Het toenmalige Migdal moet noordelijker [westelijker] van het huidige Migdal gelegen hebben.

www.zelfbeschouwing.info