Wat deed de eerste mens Adam in het begin fout?

 

HIJ, de Heer Jezus Christus, werd aan het kruis genageld en leed een onbeschrijfelijke pijn als Goddelijk Mens. Ervoor werd Hij gemarteld met een doornenkroon op Zijn hoofd met precies 32 zeer scherpe stekels. Een daarvan kon Hem voortijdig doden, maar Hij, Jezus, mocht nog niet sterven. Waarom liet Jezus Zich kruisigen?

Het goddelijk lijden van Jezus aan het kruis omvatte de belofte van het nemen van de dood uit ‘de liefde’ voor de heiligmaking van God. De 'liefde van de Zoon van God' op Aarde werd door een gewelddadige dood in 28 n. Chr. met God herenigd.

De Vader, die in Jezus Zelf was en ermee in verbinding stond, verliet Jezus tijdelijk, zodat de grote rol van de Vader in Jezus geen enkele invloed zou mogen hebben op dit universele, allergrootste proces.

Adam beging bij de eerste zondeval een grote fout. Hij verwekte Kajin op een dusdanige zinnelijke wijze, zonder de hemelse zegeningen van God de Vader te vragen, waardoor de Heer de Aarde letterlijk en figuurlijk brak in alle processen van de natuur, terwijl Hij Adam en Eva daarbij spaarde.

 

                  Afbeeldingsresultaat voor photo sündenfall

 

Toen de toorn van God was gekalmeerd, keerde de liefde van God weer terug in de vorm van het liefdesdeel van Zijn Zoon. Vader, Zoon en Heilige Geest zijn slechts eigenschappen, maar geen goddelijke personen.

 

Wat Adam dus verkeerd had gedaan, dat had Jezus in 4184 na de schepping van de eerste mens Adam weer opnieuw voor Adam verzoend. Vermoedelijk zijn Adam en Eva geformeerd op twintigjarige leeftijd. [volgens de Joodse overlevering!]

 

Daarmee was de tweede scheppingsperiode van de Aarde geïntroduceerd. [bron: Hemelse Geschenken 1-327-329]                           

 

UpToDate 2023