Gevangen in eigen ziel op de Maan

 

[via Jakob Lorber ontvangen in 1840 van de Heer]: De voetstappen van de Astronauten bleven achter als een stil tijdelijk teken op het mulle fijnstoffige Maanzand. Hoe schijnbaar stil het daar ook mag zijn, er is volgens Lorber toch wel een beperkte vorm van leven op die Maankant, die wij met het blote oog kunnen aanschouwen.

 

Hoewel daar geen materiewezens leven, wonen daar wel Maanwezens als geesten in een beperkte levenssfeer, zodat zij de Maan zelf niet kunnen zien noch fysiek kunnen voelen. Deze Maangeesten beleven hun Maansfeer uitsluitend geestelijk. Aan de achterzijde van de Maan is het echter geheel anders gesteld.

 

Op de ene Maankant is het veertien dagen licht, terwijl het op de andere Maanzijde dan veertien dagen donker is. Zouden de astronauten op de andere Maankant beland zijn, dan hadden zij mogelijk wel atmosferische zuurstof gemeten. Op de achterkant van de Maan sneeuwt het verschrikkelijk. Er zijn meren en rivieren en het kan daar enorm koud of warm zijn.

 

De Maanwezens die op de achterkant van de Maan wonen zijn maar zestig centimeter groot; dit is te vergelijken met de dwergen of de kobolden in het noorden van Noorwegen. Zij hebben een dubbele maag en gebruiken die als een soort airco bij koud of heet weer. Het schaap is daar het hoofddier, hij is dertig cm groot en heeft een scherpe hoorn op zijn kop en wordt wel 150 maanden oud. Hij bereikt een leeftijd van twaalf tot dertien jaar.

Jakob Lorber schrijft, dat de Maan niet tot de toekomst behoort, maar op datgene duidt wat tot het verleden behoort. In de Maan ligt geestelijk gezien de samenvatting van alle begrenzingen en huidige belemmeringen om de ziel van kracht te voorzien. Om deze reden wordt de Maan de ‘gevangenis van de ziel’ genoemd.

De Maan die eens uit onze aardbol werd geboren, hangt nog steeds nauw samen met ons aardse gestel. De Maan beheerst het etherische gebied tussen de Aarde en haarzelf. Er is meer tussen Hemel en Aarde. Jakob Lorber stelt in het boek ´Aarde en Maan´ duidelijk de natuurlijke Maanwereld aan, de orde met haar verschillen in de gesteldheden van beide Maanhelften en haar levensvoorwaarden.

www.zelfbeschouwing.info